Egy pohár latte

Egy pohár latte

Így csinálj kedvet magadnak az őszhöz!

2019. augusztus 30. - Egy pohár latte

Nem mondom, hogy nem szeretem az őszt, de tény, hogy alapvetően nyár párti vagyok. A meleget, a napsütést szeretem. Gyerekkoromban mindig vártam már a nyári szünet végén az iskolát, de persze egyáltalán nem a tanulás miatt. :) Hiányzott a társaság és őszintén szólva engem az új tankönyvek látványa, illata is mindig rabul ejtett, de ha valaki grafomán, akkor nincs mit tenni, ez szinte normális.

A füzetekkel való viszonyom mit sem változott az elmúlt években, imádom őket. Igyekszem is megtölteni őket, de bevallom, néha csak ott hevernek kihasználatlanul a fiókban. Már egy ideje filofaxot használok a különböző feladataim, projektjeim megszervezésére, de tulajdonképpen bármilyen, akár már meglévő füzet jó lehet arra, hogy kedvet csinálni magadnak a következő évszakhoz. Ha pedig ősz fanatikus vagy, akkor pláne tele lehetsz ötletekkel, amiket akár papírra is vethetsz, ha te is szeretsz írogatni.

estee_janssens.jpgFotó: Unsplash (Estée Janssens)

Tervezd meg az előtted álló hónapokat és tedd mindezt olyan köntösben, amilyenhez éppen csak kedved van. Beiratkoztál egy tanfolyamra, vagy éppen a gyerekeid kezdik a tanévet, munkahelyet váltasz, esetleg babát vársz és emiatt szeretnél kicsit tervezgetni? Ne fogd vissza magad! Hozd ki a legtöbbet ebből az évszakból, én is ezt fogom tenni! :) Nem akarok a nyár után sóvárogni, inkább azt választom, hogy a számomra kedves dolgokra helyezem ősszel is a hangsúlyt. Ami mindenképp tervben van: a szabadban futás folytatása (egészen addig, míg nincs totál zimankó), biciklizés a Velencei-tó körül, gesztenye gyűjtés, kertészkedés, szilvalekváros sütemények unásig, és még egy csomó más. Szóval, pánikra semmi ok, vágjunk bele ebbe az ősz dologba!

img_7390.JPG

Egy pohár latte, egy füzet és már mehet is az "énidős" tervezgetés. Rajzolj, matricázz, listázz! De, ha nem megtervezni szeretnéd az előtted álló időszakot, mert nem vagy az a típus, aki teendő listákat írogat és ötletelget, akkor akár naplóírásba is kezdhetsz. Egy jól kialakított esti rutin része lehet az, ha leírod, mi történt veled a nap folyamán. Miért ne kezdhetnéd el csak úgy év közben? Azt tudtad, hogy ha leírod a napi történéseket, azzal a felgyülemlett stresszt is könnyebben le tudod vezetni? Így pihentetőbb lehet az alvásod is, ami minden évszakban jól jön.:)

Te miket tervezel a következő hónapokra?

süti beállítások módosítása